Marraskuisena viikonloppuna saimme vieraaksemme Hämeenlinnaan somevaikuttaja Nata Salmelan (www.wtd.fi) ja Arttu Mustosen (www.mustarttu.com). Entisenä hämeenlinnalaisena Nata esitteli Hämeenlinnan helmiä Artulle, joka vieraili kaupungissa vasta ensimmäistä kertaa. Bloggaajat tutustuivat myös Asemanrannan asuinalueeseen ja pohtivat millaista olisi elämä Hämeenlinnassa – Asemanrannasta käsin.

Nata, kerro hieman suhteestasi Hämeenlinnaan?

– Asuin Hämeenlinnassa yli kymmenen vuotta 19-vuotiaaksi kunnes vuonna 2007 muutin Tampereelle opiskelemaan. Aikoinaan olisi ollut hankalaa keksiä Hämeenlinnan hyvistä puolista kovin pitkää listaa. Aivan kuten kaikki teinit, janosin vaihtelua, suuren maailman meininkiä ja seikkailuja. Nyt 30-vuotiaana, urautuneena ja aikuistuneena, elämän prioriteetit ovat muuttuneet. Se mikä nuorempana tuntui pakkopullalta, onkin nyt arjen luksusta. Se, mitä aikaisemmin ei osannut arvostaa ollenkaan, näyttäytyy nyt ihan eri valossa. Kaipaan ympärilleni luontoa, liplattavia laineita, tilaa ja raikasta ilmaa. Juuri sitä, mitä Asemanrannasta löytyy. Kovin kauas ei tarvitse kävellä ollakseen metsässä ja järven rantaa riittää mihin tahansa katsookin.

Millaisena vanha kotikaupunki ja Asemanranta näyttäytyy nyt?

– Hämeenlinnassa parasta on ehdottomasti luonnonläheisyys, sijainti ja historiallisuus, joka luo kaupunkimiljööseen kerroksellisuuden. Nämä kaikki yhdistyvät Asemanrannassa hienolla tavalla.

Asemanranta sijaitsee ihan rautatieaseman kupeessa, nimensä mukaisesti aseman ja Vanajanveden rantaviivan välissä. Ydinkeskustaan on vain parin minuutin kävelymatka.

– Tulimme Artun kanssa junalla Helsingistä Hämeenlinnaan ja hämmästyimme, kuinka nopeasti matka sujui. Suunnittelin tekeväni junassa töitä, mutta en ehtinyt kuin avaamaan läppärin.

Taksiin Nata ja Arttu eivät turvautuneet reissun aikana kertaakaan.

– Itse asiassa Hämeenlinnassa kaikki on niin lähellä, että kävelimme koko viikonlopun ajan rafloihin ja viinibaareihin, shoppailemaan, illalliselle ja keikalle Suisto-klubille. Myös upea, entisöity ja elävöitetty Verkatehtaan kulttuurialue sijaitsee ihan Asemanrannan naapurissa.

Asemanrannan ensimmäinen talo, Origo, on viimeistelyä vaille valmis ja asukkaat pääsevät muuttamaan jouluksi uuteen kotiin. Bloggaajat pääsivät YIT:n edustajan kanssa kierrokselle valmiisiin asuntoihin.

– Asunnoissa riittää tilaa ja valoa. Sijainnin lisäksi ihastuimme Vanajanvedelle avautuvaan maisemaan, jonka toiselle rannalle Hämeenlinnan keskustan siluetti piirtyy. Ei ihme, että ensimmäiset asunnot vietiin käsistä!

Asemanrannan alueelle on suunnitteilla asuintalojen lisäksi myös palveluja ja toimitiloja uudenlaisen, yhteisöllisen kaupunkiasumiskulttuurin hengessä. Nata ja Arttu ihastuivat erityisesti Asemanrannan keskipisteeseen, historialliseen tehtaanjohtajan tiilirakennukseen, jolle etsitään ideoita ja yrittäjiä tuomaan omaa kädenjälkeään uuteen alueeseen.

– Näkisin rakennuksessa ravintolan, joka palvelee päivisin lounaspaikkana, etätyöpisteenä ja kahvilana ja muuttuu illaksi tasokkaaksi ruokaravintolaksi. On todella kiinnostavaa seurata, mitä kaikkea alueelle tulee ja miltä Hämeenlinna tulee tulevaisuudessa näyttämään.

Lue lisää Natan blogista