Vanhoissa asunnoissa on viehätyksensä, mutta mieli muuttuu nopeasti käden koskettaessa uudiskohteen sileää seinäpintaa ja raikkaan tuoksun tulvahtaessa sieraimiin. Näin meillekin kävi ja useampien remonttikohteiden jälkeen päätimme aviomieheni kanssa ripustaa pölyiset hanskat naulaan ja vaihtaa maiseman astetta valoisampaan ja modernimpaan.

Asemanrannassa yhdistyy uudiskohteen ja historiallisen miljöön parhaat puolet. Ympärillä avautuva kansallismaisema suoraan Hämeen sydämestä hurmaa luonnonläheisyydellään. Ilmalla on tilaa virrata ja ikkunoiden takana oleva järvimaisema on kuin sesongeittain vaihtuva elävä kanvas. Upouudet lattiat ja listat, isot ikkunat ja modernin elämän vaatima asunnon pohja toimivat tässä ajassa – uudiskohteessa huomioon on otettu kaikki aina pistorasioiden paikoista harrastusvälineiden säilytystilaan.

Uutta asuntoa hankittaessa itse pohdin mitä juuri minä asunnolta kaipaan, haluan ja tarvitsen. Ainakin avokeittiön seurusteluun ja vieraiden viihdyttämiseen. Tarpeeksi kaappitilaa vaatteille. Parveke, jossa nauttia kesäilloista. Pienet asiat tekevät kodin yhtä paljon kuin suuret linjatkin, välillä kannattaa unohtua pohtimaan vaikka sähköhammasharjan paikkaa kylpyhuoneessa. Uudiskohteessa aikaa haaveilulle on, sillä murhetta ei tarvitse kantaa taloyhtiötä uhkaavista isoista remonteista tai vetävistä ikkunoista.

Elämänlaatu rakentuu monesta eri palikasta. Työ, vapaa-aika ja lepo nivoutuvat kaikki kodin viihtyisyyteen ja sijaintiin. Oman arjen toivoo sujuvan mahdollisimman leppoisasti, eikä kallisarvoista vapaa-aikaa halua tuhlata turhuuksiin. Asemanrannan keskeinen sijainti lähellä juna-asemaa helpottaa liikkumista kaupungin ulkopuolelle ja muutaman sadan metrin matka Hämeenlinnan ydinkeskustaan vastaavasti kaupungissa. Lenkkipolulle pääsee käytännössä ulko-ovelta ja kulttuuria löytyy jokaiseen makuun aivan kivenheiton päässä. Ensimmäisille Asemanrannan asukkaille olen hieman kateellinen, koska he kävelevät Verkatehtaalla sijaitsevalta Suistoklubilta kotiin vain muutamassa minuutissa, mikä etuoikeus!

Elämä muuttuu ja asuminen sen mukana. Kaukana ovat ne ajat, jolloin naapuria välteltiin rappukäytävässä, kuumimpana trendinä asumisessa on yhteisöllisyys. Trendiä puoltaa vahvasti myös vastuullisuus: kaikkea ei tarvitse hankkia itse ja omien tilojen jatkeena voi toimia talon yhteiset tilat. Talon omassa someryhmässä voi huhuilla lainaisiko joku pallogrilliä viikonlopuksi, vastavuoroisesti voi tarjoutua hoitamaan koiraa illan ajan. Omaa saunaa ei tarvitse välttämättä olla ollenkaan, kun taloyhtiön saunatilat ovat raikkaan modernit.

Uusi Asemanranta herätti fiiliksiä kolmen s-kirjaimen verran:

– Sukkelasti Stadiin tai Manseen, Hämeenlinnan keskustaan kahville tai syömään.

– Sijainti on kadehdittavan uniikki, Asemanranta on kuin punainen lanka järven harmonian ja historiallisten rakennusten kontrastin välillä.

– Sisustus ja asukkaat herättävät viimeistään uudet asunnot henkiin ja osaksi Hämeenlinnan pitkää historiaa.

Ei muuta kuin iloista taivalta uusille asukkaille, asunnoille ja alueelle!

– Natalia Salmela, bloggaaja ja yrittäjä, asuntointoilija, ex-hämeenlinnalainen